Program: Luni-Vineri: 08:00 - 18:00; Sambata: 08:00 - 14:00 | Craiova, Strada Unirii nr.58 | Tel. Laborator: 0251 522 909 / Tel. Policlinica : 0251 523 928
Pregatirea pentru recoltarea sangelui
   Sângele se recoltează, de obicei, în spital sau policlinică dar poate fi recoltat şi la domiciliu de către un cadru medical dacă situaţia o cere. S-a demonstrat că unele analize sunt influentate de alimentaţie, altele nu. Se recomanda ca recoltarea sangelui să se faca pe nemancate. Seara se va mânca mai devreme şi puţin, fără grăsimi, căci o alimentaţie bogată în grăsimi produce o tulbureală a serului, fenomen care poate falsifica rezultatele analizelor. Persoanele care obişnuiesc să manance dimineaţa este bine să-şi ia cu ele un pacheţel cu alimente pentru a mânca imediat după recoltarea săngelui. Nu se recomandă efectuarea analizei de sânge la persoanele care vin de la distanţe mari cu trenul sau maşina, obosite, nedormite, nervoase; în aceste situaţii rezultatele analizelor pot prezenta abateri de la normal.
 
   Anterior recoltării , în dimineţa respectivă , nu se consumă alimente şi lichide pentru a nu duce la false rezultate pozitive (ex. Glicemie , cholesterol, trigliceride etc, sunt influenţate direct de alimente, mai ales de cele dulci, sau sunt influenţate indirect de starea de turbiditate-opacifiere a serului de testat) .
 
   Există , de asemenea , o serie de medicamente care pot modifica analizele, şi, pentru aceasta, trebuie întrebat medicul care a recomandat medicaţia , dacă, în cazul efectuării analizelor, trebuie întreruptă sau nu medicaţia prescrisă.
 
De retinut!
   Când sângele este recoltat la distanţe mari de laborator (dispensare comunale, şantiere etc.) va fi expediat în aceeaşi zi la laborator sau se va păstra la frigider până la expediere. Transportul sângelui se va face în flacoane sau eprubete astupate bine cu dopuri de plută sau de cauciuc, nu cu dopuri de vată, care pot absorbi tot sângele. Flaconul cu sânge nu va fi agitat, deoarece se pot distruge globulele roşii.