Laborator 0251.522.909 | Policlinica 0251.523.928 medsancraiova@gmail.com

Medicina muncii

Conform Hotararii de Guvern nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, supravegherea sanatatii lucratorilor defineste totalitatea serviciilor medicale care asigura prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale si a bolilor legate de profesie, precum si mentinerea sanatatii si a capacitatii de munca a lucratorilor. (Art. 2)
Supravegherea sanatatii lucratorilor este asigurata de catre medicii specialisti de medicina muncii (Art. 4).
„Aptitudine in munca” reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical (Capitolul III, Art. 9(1)).
Costul examinarilor de medicina muncii
Angajatorii din orice domeniu de activitate, atat din sectorul public, cat si din sectorul privat, sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii lucratorilor (Capitolul II, Art. 6).
Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in nici un fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale (Capitolul II, Art. 8(1)).

Centrul Medical de Diagnostic si Tratament „MEDSAN” are o bogata experienta, iar serviciile de medicina muncii oferite sunt realizate de personal de inalta specializare si probitate profesionala; Centrul dispune de aparatura medicala de ultima generatie, cu posibilitatea efectuarii examinarilor in timp scurt si la cel mai ridicat standard de calitate. Alaturi de specialisti in medicina muncii, in cadrul Centrului va stau la dispozitie peste 20 de medici de diverse specialitati.

Examenele de medicina muncii constau in: examen medical la angajare, control medical periodic, examen medical pentru supraveghere speciala, examen medical de adaptare, examen medical pentru schimbarea locului de munca, examen medical la reluarea muncii, etc. si se efectueaza in conformitate cu legislatia in vigoare.

Serviciile de medicina muncii furnizate in Centrul nostru cuprind:

N
Completarea si evidenta dosarelor medicale individuale;
N
Eliberarea fisei de aptitudine si consilierea angajatorului;
N
Consultatii spontane de medicina muncii;
N
Consultanta de medicina muncii pentru serviciul de resurse umane si cel de protectia muncii;
N
Organizarea si participarea la evaluarea riscurilor profesionale;
N
Monitorizarea starii de sanatate a angajatilor;
N
Reorientarea profesionala in caz de boala profesionala sau alte afectiuni cronice;
N
Consiliere privind adaptarea muncii la caracteristicile psihofiziolgice ale angajatilor;
N
Consilierea pentru fundamentarea strategiei de sanatate si securitate la locul de munca;

Dr. Papa Daniela
Medic primar
Luni – Vineri
14:00-16:00

MEDICINA MUNCII

EXAMEN CLINIC GENERAL 20.00
FISA APTITUDINI 10.00

Medsan Craiova

Telefon

Laborator: 0251.522.909
Policlinica: 0251.523.928

Email

medsancraiova@gmail.com

Adresa

Craiova, Str. Unirii nr. 58, jud. Dolj